Virtuvės virtuozas L. Čeprackas Palangoje pristatė naują meniu: gurmaniškais potyriais mėgavosi ir žinomi žmonės

Palangos tiltas, 2024-06-11
Peržiūrėta
669
Spausdinti straipsnį
Bendrinti per Linkedin
Bendrinti per Facebook

Nerijaus Kniūkštos nuotr.
Nerijaus Kniūkštos nuotr.

Palanga vis labiau tampa tokiu kurortu, kurį renkasi gastronominių atradimų vedini poilsiautojai. Vienai iš gurmaniškų oazių čia diriguoja ir žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Su šefo kulinarinėmis naujienomis buvo galima susipažinti vasariškame renginyje, į kurį atvyko ir žinomi žmonės.

Lietuviškam restoranui „MEAT Steak House“, įsikūrusiam viename didžiausių Palangos viešbučių „Gabija“, vadovauja žinomo virtuvės šefas Liutauras Čeprackas, kuris mokėsi prestižinėje pasaulinio garso kulinarijos mokykloje „Le Cordon Bleu“, ją baigė aukso medaliu ir yra laikomas vienu geriausių virtuvės žinovų Lietuvoje.

Šią vasarą restoranas pristato atsinaujinusį meniu ir ypatingas naujienas. Bene didžiausio Lietuvoje gastronomijos autoriteto L. Čepracko iniciatyva, šį sezoną Palangoje pradeda svečiuotis kulinarinis konceptas ,,Kiemas’’, gimęs sostinės Bokšto skvere. „MEAT Steak House“ patiekalai kviečia pažinti gastronominę erdvę, pristatančią netikėtas Pietryčių Azijos, Pietų Afrikos, Šiaurės Amerikos bei Europos patiekalų kombinacijas. Naujojo meniu patiekaluose vyrauja netikėtos spalvos ir mažos lėkštės – maistas, kviečiantis juo dalintis. 

Šios gastronominės naujovės pristatyme buvo galima sutikti ne tik vakaro sumanytojo L. Čepracko žmoną Laurą Čepukaitę, nuomonės formuotoją Saugirdą Vaitulionį, verslininkų porą Kristiną ir Povilą Stolius, Klaipėdos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentą Juoza Tubiną su žmona Ieva. 

„Esame vasariški ir kviečiame švęsti vasarą. Lėkštėse vyrauja spalvos. Spalvos, skirtos gėrėtis ir ragauti”, – pristatydamas kulinarinę kelionę intrigavo L. Čeprackas. Žinomas virtuvės šefas nedaugžodžiavo, tik paminėjo, kad geriau vieną kartą paragauti maisto, nei daug sykių apie jį išgirsti.

Gastronominio vakaro metu buvo galima paskanauti kepto plėšyto baklažano, tuno „aguachile”, brandintos jautienos korėjietiško tartaro, tacų su plėšyta jautiena, karamelinio šokolado “Panna Cotta”.

„Tai buvo įdomi kulinarinė patirtis. Juk į kulinarinę kelionę pakvietė vienas pagrindinių pretendentų pelnyti „Michelin” žvaigždę”, – vakaro įspūdžiais dalijosi žinomas pajūrio verslininkas J. Tubinas.

Į renginį sutuoktinio palaikyti atvykusi retai viešumoje matoma L. Čepukaitė teigė, kad Palanga šiandien vis labiau tampa patraukli gurmaniškų potyrių išsiilgusiems turistams. „Tai jau seniai nebe ta vieta, kur galima tik cepelinų ir šaltibarščių pavalgyti. Palangoje šiandien galima atrasti daug įdomių, modernių kulinarinių oazių”, – įsitikinusi moteris. 

Laura sakė, kad jų šeima nemažai laiko vasaromis praleidžia būtent Palangoje. „Grynas oras, aktyvus laisvalaikis. Ko daugiau reikia?”, – šypsodamasi klausė praeityje žinoma atlikėja, šiandien su sutuokiniu L. Čepracku auginanti du vaikus.

„Gyvename su nuostabiu šefu. Turime galimybę kas kartą paragauti vis kitų pasaulio skonių”, –apie jų šeimos mitybą kalbėjo L. Čepukaitė. Ji sakė, kad vasarą jų šeimos racione dominuoja šviežios lietuviškos daržovės, vaisiai. „Ir, aišku, įvairiausi patiekalai ant griliaus”, – pastebėjo L. Čepukaitė.

Jūsų komentaras:

Taip pat skaitykite

Palanga vis labiau tampa tokiu kurortu, kurį renkasi gastronominių atradimų vedini poilsiautojai. Vienai iš gurmaniškų oazių čia diriguoja ir žinomas virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.


Birželio 7 dieną, 20 val. Palangos kurhauze įvyks „Shalom Culture & Music Festival” koncertas, kuriame išskirtinę programą atliks bajano virtuozas iš Ukrainos Yevgenii Musijets. 


Po Lietuvą šią vasarą keliaujantis DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas kaskart į draugiją pasikviečia žinomą šalies moterį. 


Palangos sezono atidarymo išvakarėse kurorte praūžė šįmet pirmą kartą rengiama turizmo, svetingumo, renginių ir tendencijų konferencija „Malonu‘23“.


Gitaros virtuozas Aurelijus Globys programoje „Stars in the Sunrise“


„Palanga yra gražiausias vasaros perlas“, – konstatuoja virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. Su juo nepasiginčysi, savo vaikystės vasaras praleidęs Palangoje, pas senelį, Liutauras labiau nei kas kitas gali kalbėti apie šio kurorto privalumus ir trūkumus. Ir pamažu grįžtančias jo šlovės dienas. 


Populiari miesto interneto svetainė www.palangoje.info ieško pirkėjo - parduodama už 2 500 eurų.


Po pasikaitinimo paplūdimyje ar pasivaikščiojimo juo, išalkę patraukia ieškoti kavinių ir restoranų. Kiekvienas restoranas ar kavinė siūlo daugybę patiekalų, tačiau galinčių padėti greičiau atsigaivinti po kaitros – visai nedaug. Ir tie patys – niekaip neišskirti meniu.


Šilko klubas pristatė naują parodą

Rasa GEDVILAITĖ, 2010 11 23 | Rubrika: Miestas

Savaitei besibaigiant Palangos miesto viešosios bibliotekos parodų salę vėl papuošė nauja paroda. Ją, įgavusią paslaptingą pavadinimą „Balta balta...“, šįsyk demonstravo Šilko klubo moterys, kūrusios drauge su savo atžalomis.


Poetė pristatė naują knygą

„Palangos tilto“ informacija, 2010 01 05 | Rubrika: Miestas

Gruodžio 18 dieną, penktadienio vakarą, Viešojoje bibliotekoje buvo pristatytas Elenos Karnauskaitės ir Gyčio Skudžinsko bendras darbas: knyga „Ahrenshoop‘o sąsiuvinis“. Susirinkusi publika klausėsi poetės deklamuojamų eilių, grožėjosi meniškomis fotografijomis ir galėjo išgirsti saksofonų muzikos.


Palangos tiltas gyvai
Renginių kalendorius