„Amberton“ įsikūrusios „Kopos“ vilioja ir kitokiais dienos pietumis, ir moderniu interjeru, tviskančiu „taupia“ prabanga bei paprastumu

Linas JEGELEVIČIUS, 2014-11-06
Peržiūrėta
2095
Spausdinti straipsnį
Bendrinti per Linkedin
Bendrinti per Facebook

„Amberton“ restoranas „Kopos“ stebina prabangiu 'taupiu" interjeru ir skaniu maistu.
„Amberton“ restoranas „Kopos“ stebina prabangiu 'taupiu" interjeru ir skaniu maistu.

Ar žinote daug kurorto kavinių ir restoranų, kuriuose spalio pabaigoje vėlyvą ketvirtadienio popietę galima išvysti pietaujančiuosius ar kokteilį prie baro gurkšnojančius lankytojus?
Miesto centre, prie katalikų bažnyčios neseniai duris atvėrusio viešbučio „Amberton“ restoranas „Kopos“ mane pirmiausia nustebino ne tik labiau Briuseliui ar Vilniui, o ne Palangai, būdingu moderniu interjeru, tviskančiu „taupia“ prabanga ir paprastumu, bet ir tai, kad restorane buvo lankytojų.

Kuria naują restorano koncepciją
„Normaliai“ pavalgyti Palangoje nesuplojus krūvos pinigų nelabai ir yra kur, ypač tokiu metu. Šis restoranas – kitoks: stilinga, „neperkraunanti“ aplinka, labai geras maistas – paprastas, bet labai skanus, kainos – neblogos, pačiame miesto centre“, – sakė užkalbinti jauni palangiškiai Giedrius ir Tadas.
„Galbūt anksti apie tai šnekėti, be tikiu, kad mūsų pastangos – sukurti naują restorano koncepciją Palangoje – bus sėkmingos“, – įsiterpė restorano „Kopos“ vadovė Ieva Petrikienė.
Teminiai vakarai (moliūgadienis, kuomet restorano lankytojus „pasitikę“ išskaptuoti moliūgai, pavirtę į besišypsančius ar susiraukusius veidus, siūlė rinktis patiekalus iš moliūgų, sulaukė palangiškių ir miesto svečių dėmesio), personalizuoti pietūs ar vakarienė, kuomet galima iš anksto užsisakyti – net vienam asmeniui – pageidaujamą patiekalą (jeigu jis iš žuvies, žuvis pristatoma šviežia), itin didelis užkandžių asortimentas, orientuotas į šeimos ir draugų rato poreikius, vietoje kepama duona ir bandelės (duona su kmynais ir moliūgais pateikiama ir valgantiems dienos pietus – ji itin netradicinio skonio, bet labai mėgstama klientų), pagal lankytojų poreikius „prisitaikantis“ baro-restorano darbo laikas, paslaugūs, klientų poreikius įsimenantys padavėjai – tai tik dalis „Kopų“ strategijos, kurią įgyvendinus restorano operatoriai tikisi „nugalėti“ sezoniškumą Palangoje.

Sieks išvengti sezoniškumo
„Drįstu sakyti, kad visa mūsų komanda turi stiprų suvokimą: būtina dirbti kitaip, jog restoranas būtų populiarus ne tik vasarą, bet ir visus metus. Kad jame apsilankytų ne tik viešbučio svečiai, bet ir miestelėnai pavalgyti dienos pietų, o vakare restorano erdvė taptų svetinga kokteilių, party mėgėjams. Ypač didelį dėmesį skiriame maistui ir jo kokybei. Itin atidžiai rinkomės virtuvės šefą. Mūsų šefas – jaunas, maisto ruošimo paslapčių mokęsis ne tik Lietuvoje, bet ir Londone“, – sakė I. Petrikienė.
„Virtuvės paslapčių mokiausi Palangoje, Klaipėdoje ir Londone, kur šefo mokslai truko trejus metus. Vyraujanti pas mus yra itališka virtuvė, bet joje yra nemažai ir prancūziškos, net indų virtuvių elementų“, – sakė „Kopų“ šefas Vilius Mikalauskas, dabar daug dėmesio skiriantis „Kopų“ firminio žuvies patiekalo sukūrimui.
„Amberton“ pirmuosius svečius pakvietė praėjusią žiemą, o restoranas „Kopos“ duris atvėrė gegužės pradžioje.
Restorane galime pasmaguriauti ne tik aukštos kokybės jautienos kepsnių, tradicinėmis ir tik „Kopose“ gaminamų salotų bei užkandžių, „Kopų“ makaronų patiekalų, bet ir išskirtinos kokybės duonos gaminių, kuriems čia skiriama visa meniu sekcija. Beje, jie čia kepami vietoje.
Šilta ant grilio pakepta Pita duona su „Baba ganoush“, „Houmus“ ir „Tzatziki“ padažais; grūdėtos duonos skrebučiai su keptu ožkos sūriu, karamelizuotų svogūnų ir figų pagardu; kepta česnakinė duona su šiltu sūrio padažu – tik dalis „Kopų“ meniu sekcijos „Duona ir ant duonos“ siūlomų pasirinkimų.
Kas gali būti maloniau, kaip šiluma alsuojantis, nosį glostantis duonos aromatas niūrų rudens vakarą?
Restoranas lankytojams siūlo ir savo gamybos makaronus: „Linguine“ su tigrinėmis krevetėmis, moliuskais ir baltojo vyno padažu ar, pavyzdžiui, „Ricotta“ sūriu ir špinatais įdarytus lakštinius keptus sūrio padaže.
Duonos gaminių kainos – nuo 6 iki 12 litų, makaronai – 20-25 litai. Karštų patiekalų kainos – nuo 25 litų.

Itin didelis dėmesys – žuvies patiekalų mėgėjams
„Ypač norėtumėme užsitarnauti gerą vardą tarp žuvies patiekalų mėgėjų. Mums žuvis tiekiama tik pagauta, mes siūlome klientams patiems iš anksto užsisakyti pageidaujamą žuvies ar jūrų gėrybių patiekalą. Kol kas tokią paslaugą siūlome tik pirmadieniais ir trečiadieniais, bet jeigu bus paklausa, tai siūlysime nuolat“, – sakė I. Petrikienė. Už tokius iš anksto užsakytus žuvies ar jūrų gėrybių pietus teks sumokėti vienam asmeniui nuo 40 iki 90 litų. Brangu? Pageidaujant išskirtinumo ir prabangos – ne.
„Mūsų restorano šūkis: „Mes viską galime, ko pageidauja klientas“, – šypsojosi restorano vadovė.
Kam tokia paslauga kol kas nereikalinga, galbūt užsuks į „Kopas“ pavalgyti dienos pietų, kurie čia, kitaip nei kitur, siūlomi kiekvieną dieną, nuo 12 iki 16 valandos, dienos pietų kaina – 15 litų.
Vienas iš dienos patiekalų – vegetariškas. Smagu po jų sulaukti – nemokamai! – kavos puodelio.
Mano lūkesčius dienos pietūs „Kopose“ praėjusį antradienį viršijo su kaupu: antrąjį patiekalą buvo galima pasirinkti iš dvejų. Išsirinkta vištiena su daržovėmis buvo išties skani – kepta ant griliaus, sultinga, kaip ir daržovės, puikiai skanavosi „Kopose“ iškepta duona ir bandelės.
„Galbūt dienos pietų kaina – 15 litų – kai kam pasirodys aukštoka, bet mūsų dienos pietų meniu – apgalvoti, labiau gurmaniški, įmantresni. Negausite pas mus į riebalus ar abejotiną padažą panirusio kepsnio, – pastebėjo I. Petrikienė. – Smagu girdėti, kai žmonės giria mūsų maistą ir aptarnavimą bei tokiam lygiui neaukštas kainas“.
Ieva neslėpė, kad, atidarius „Kopas“, ji aplankė ne vieną miesto įstaigą ir įmonę, siūlydama darbuotojams užsukti į restoraną, ypač pavalgyti dienos pietų.
Žodis „restoranas“ ne visiems gali patikti, nes jis suponuoja supratimą apie baltas staltieses ant stalų ir ant jų degančias žvakes. „Amberton“ restorane nieko panašaus nerasite: interjeras – modernus, bet interjero detalės – tikslios, nugludintos ir laisvos nuo klasikinio restorano taisyklių.
Šiltu metų sezonu veiks 60 vietų terasa prie upelio. Man asmeniškai ypač imponavo dideli, šviesūs restorano langai, pro juos į vidų sruvo daug natūralios šviesos. Neverta priminti, kad restoranas „Kopos“ įsikūręs pačiame miesto centre – puiki vieta verslo ar dienos pietums, pasimatymui ir vakare čia užsisakyti kokteilį.
Kadangi tik už tvoros – Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų bažnyčia, tikintieji, tikimasi, liūdną gyvenimo akimirką mielai čia užsakys šermenis, o vestuvininkai – vestuvių pokylį.
„Mes esame pasiruošę kiekvienam pobūviui, kad kiekvienas banketas ar furšetas pas mus nepaliktų abejingų. Jau turime sukaupę ir nemažai tokios patirties, nes restorano veiką operuoja tie patys savininkai kaip ir Klaipėdoje gerai žinomo „Skandalo“, – sakė I. Petrikienė.

Naujųjų programa bus įsimintina
Darbo dienomis restoranas dirba iki 22 valandos, savaitgaliais – iki vidurnakčio, bet, esant reikalui, restorano vadovė teigė, kad darbo valandos, ypač savaitgalį, galėtų būti pratęstos.
„Pavyzdžiui, jeigu kas nors sumanytų pas mus surengti bernvakarį ar mergvakarį“, – šypsojosi Ieva.
Šiuo metu ‚Kopos“ derina Naujųjų metų sutiktuvių programos detales. „Kopų“ vadovė patikino, kad ji bus išskirtinė, dėl to įsimintina. „Kol kas nenorėčiau atskleisti visų sumanymų, bet tikiu, kad Naujųjų vakaras pas mus nepaliks abejingų“, – šypsojosi I. Petrikienė.
Kas jau planuoja 2015-ųjų sutiktuves Palangoje, Ieva siūlo apsilankyti „Kopų“ paskyroje Facebook – Kopos Me. Jai galima rašyti el. adresu [email protected] arba skambinti telefonu 8 685 65557. Rezervuoti staliuką „Kopose“ galima paskambinus telefonu 868156767.
Viešbutis „Amberton“, kuriame įsikūręs restoranas, siūlo apsilankyti ir savo SPA bei pirčių komplekse, kuriame vienkartinis apsilankymas kainuoja 25 litus, gerokai mažiau nei kituose kurorto viešbučių SPA kompleksuose.
 

Jūsų komentaras:

interjero neatsikąsi... 2014-11-15 11:38 (. / IP: 86.100.63.40)
geriau papietauti "Rūtoje"...

Taip pat skaitykite


Kaip pranešė Delfi, remdamasi LNK, šeštadienį, birželio 26 d., antroje dienos pusėje užsiliepsnojo kopos centriniame Palangos pliaže. Žmones sugraudino ne tik apdegusios kopos, bet ir laukinės lapės jauniklis, kuris, net ir nuvytas, vis grįžta į gaisravietę.


Metų pabaiga tampa puikia proga susitikti bičiuliams, artimiesiems, o ir buvusiems kolegoms. Taip padarė ir buvę Palangos vandentiekininkai, sumanę suorganizuoti bendrą vakaronę. Tokį susitikimą jie surengė pirmą kartą, bet galbūt susitikti kasmet taps jų tradicija, kadangi, kaip patys pripažino, ne dažnai vienas kitą pamato.


Restauruotas ir atnaujintas Palangos gintaro muziejus, praėjusį penktadienį atvėręs duris lankytojams, sulaukė dar neregėto dėmesio: atidarymo iškilmes tiesiogiai transliavo Lietuvos televizija, o į jas atvyko Lenkijos Kultūros ir paveldo apsaugos ministrė, profesorė Malgorzata Ominalowska, Lietuvos kultūros ministras Šarūnas Birutis, Ūkio ministras Evaldas Gustas, Lietuvos...


Ar žinote daug kurorto kavinių ir restoranų, kuriuose spalio pabaigoje vėlyvą ketvirtadienio popietę galima išvysti pietaujančiuosius ar kokteilį prie baro gurkšnojančius lankytojus? Miesto centre, prie katalikų bažnyčios neseniai duris atvėrusio viešbučio „Amberton“ restoranas „Kopos“ mane pirmiausia nustebino ne tik labiau Briuseliui ar Vilniui...


Avarinė tarnyba – per didelė prabanga

Edvardas SKRITULSKAS, 2013 12 20 | Rubrika: Skundų dėžutė

  „Mažam miestui gyventojų sąskaita išlaikyti visą parą   budinčias tarnybas – per didelė prabanga“, - įsitikinęs palangiškis Edvardas Skritulskas. Garbus palangiškis jau nebe pirmą kartą kreipiasi į Palangos miesto savivaldybę prašydamas įvertinti, kad nuosavų namų gyventojai už avarinės tarnybos paslaugas susimoka patys, tuo...


Palangos kopos stiprinamos kilometrais žabtvorių  1

„Palangos tilto“, Palangos m. sav. inf., 2012 04 12 | Rubrika: Miestas

Besirengdami artėjančiam kurortiniam sezonui, Palangos komunalininkai žabtvorėmis bei žabų klojiniais intensyviai stiprina kopas. Dalis Palangos pajūrio jau apsaugota nuo smėlio išpustymo, likusioje atkarpoje darbus tęsti planuojama, kai kurorto paplūdimiai bus pamaitinti smėliu.


Išlikusios kopos ginamos nuo jūros

Aistas MENDEIKA, 2009 10 20 | Rubrika: Miestas

Užvakar pagaliau pradėtos tvirtinti Baltijos bangų smarkiai apgadintos Palangos pajūrio kopos tarp tilto ir Rąžės žiočių.


Valdžia galvoja, o kopos nyksta

„Palangos tilto“ informacija, 2009 10 13 | Rubrika: Miestas

Aplinkos ministerijos sudaryta Pajūrio juostos tvarkymo programos įgyvendinimo priežiūrai skirta konsultacinė darbo grupė, kartu su Klaipėdos apskrities viršininko administracijos, Palangos miesto savivaldybės valdininkai bei Aplinkos ministerijos atstovais lankėsi Palangoje.


Skęstančios kopos lauks pavasario

Aistas MENDEIKA, 2009 09 15 | Rubrika: Miestas

Praėjusį antradienį Aplinkos ministerijos specialistai, mokslininkai bei Klaipėdos apskrities valdininkai susidomėję apžiūrinėjo Baltijos plaunamą kopą tarp jūros tilto ir Rąžės žiočių, tačiau nieko gudriau nesugalvojo, kaip tik laukti pavasario ir tada vėl plukdyti smėlį į tą vietą, kur jo trūksta.


Palangos tiltas gyvai
Renginių kalendorius