Aplankė keturias populiarias Palangos kavines – kur verta sugrįžti, o kurią vietą geriau aplenkti

Palangos tiltas, 2025-07-24
Peržiūrėta
658
Spausdinti straipsnį
Bendrinti per Linkedin
Bendrinti per Facebook

Įvertino keturias Palangos kavines. FOTO: GABIJA GREBLIKAITĖ | DELFI IR ASMENINIO ALBUMO NUOTR.
Įvertino keturias Palangos kavines. FOTO: GABIJA GREBLIKAITĖ | DELFI IR ASMENINIO ALBUMO NUOTR.

Vasara Palangoje – tai ne tik paplūdimys, Basanavičiaus šurmulys ir pajūrio vėjas, bet ir neišvengiamas klausimas: kur skaniai pavalgyti? Nusprendžiau aplankyti keturias dažnai pažįstamų rekomenduojamas ar socialiniuose tinkluose minimas vietas, pasitikrinti, ar jų reputacija atitinka realybę ir pasidalyti savo įspūdžiu. Reikia pripažinti, kad kai kurios vietos maloniai nustebino, kitos – nuliūdino ir net papiktino. 

1. „A-petit“ 

Restoranėlyje „A-petit“ dviese lankėmės vasaros vakarą, ir nors lijo lietus, sėdėjome terasoje, apsupti skoningai įrengto interjero. Aptarnavimas buvo malonus, kas tik dar labiau prisidėjo prie pozityvaus įspūdžio.

Maistui pasirinkome picas – „Chorizo ir buratos sūrio“ (14,00 €) ir „Margaritos“ su mortadelos dešra (9,90 € + 3,00 €). Abi picos buvo skanios, tačiau nesužavėjo taip, kaip tikėjomės – nors vizualiai atrodė patraukliai, mūsų vertinimu, pritrūko išraiškingesnio skonio.

Verdiktas: „A-petit“– jauki, estetiška vieta, kur norisi sugrįžti. Tai tinkama vieta ramiam vakarui, kavos pertraukai ar net ilgesniam pasisėdėjimui su draugais. 

Kainos nėra itin aukštos, ypač turint omenyje vietos atmosferą ir bendrą patirtį. Už vakarienę dviem sumokėti apie 25–30 eurų Palangoje – tikrai priimtinas variantas.

2. „Šilelis“ 

Ši vieta nuo pat pradžių sužavėjo savo išskirtiniu interjeru – stilingu ir jaukiu. 

Pirmasis pasirinkimas – jautienos guliašinė sriuba (9,00 €). Skonis neblogas, bet sriuba pasirodė per skysta – tikra guliašinė turėtų būti kur kas tirštesnė.

Tačiau tikru atradimu tapo kiaulienos šonkauliukai su virtomis-apkeptomis bulvėmis ir „coleslaw“ salotomis (16,50 €). Mėsa tiesiog krito nuo kaulo, buvo puikiai iškepta, o skonis – intensyvus ir išliekantis.

Maloniai nustebino ir „Fish & Chips“ (16,00 €) – traški žuvis, nepersigėrusi aliejumi, su lengvomis, gerai iškeptomis bulvytėmis. 

Desertui – gruzdinti varškėtukai (8,00 €), kurie ne tik skanūs, bet ir pateikti žaismingai su vaisiais bei švelniu padažu.

Verdiktas: puikiai dera skonis, interjeras ir kainos santykis. 

3. „DeCuba“ 

Norėjosi sočiai pavakieriauti, tad nutarėme užsukti į „DeCuba“ kavinę Basanavičiaus gatvėje. Jauki aplinko žadėjo gerą vakarą, deja, ši kavinė buvo didžiausias šio mano turo nusivylimas. 

Ragavome dviejų rūšių makaronus: „Bolognese“ (14,00 €) ir „Carbonara“ (14,00 €), tačiau abu patiekalai buvo beveik nevalgomi. Valgydami „Bolognese“ nejautėme nei pomidorų, nei aromato, net druska ir pipirai nesugebėjo išgelbėti skonio.

Tuo tarp „Carbonara“ skendo taukuose – riebalų buvo tiek daug, kad padažo skonio nebuvo įmanoma pajusti. Didelis kiekis ant viršaus užtarkuoto sūrio atrodė kaip bandymas užmaskuoti patiekalo vizualinį trūkumą.

Verdiktas: triukšminga vieta, daug žmonių, gera lokacija, bet virtuvės kokybė – labai žema. Kainos – didelės, skonis – silpnas. Į šią vietą grįžti neketinu.

4. „Floros simfonija“ 

Paskutinę vietą pasirinkau neatsitiktinai – apie „Floros simfonijos“ karbonadą buvau girdėjusi jau seniai. Tai ne vieno lankytojo liaupsintas patiekalas, todėl norėjau pati tuo įsitikinti. Ir galiu pasakyti – taip, jis vertas dėmesio. 

Aplinka jauki, erdvė lauke – sutvarkyta ir kviečianti. Užsisakiau karbonadą su grybų padažu (13,00 €). Mėsa buvo sultinga, traški ir tikrai soti, o porcija – didelė. Vienintelis minusas – nors grybų skonis jautėsi, pačių grybų padaže beveik nebuvo. Prie patiekalo patiektos šviežios, skanios salotos, kurios puikiai papildė visumą.

Verdiktas: jei ieškote tikro, gero, ne per plono lietuviško karbonado, tai ši vieta tikrai verta jūsų dėmesio. Skonis, aplinka ir kaina – puikiai subalansuoti. Norėčiau čia grįžti dar kartą.

Išvada: skonis – ne visur sutampa su vaizdu

Šis keturių vietų turas Palangoje dar kartą įrodė, kad ne kiekviena graži vieta pasižymi geru skoniu, o tikra vertė slypi ne vitrinoje, o lėkštėje.

A-PETIT – estetiška, jauki vieta, į kurią tikrai sugrįšiu paragauti daugiau.

„Šilelis“ – stiprus visomis prasmėmis, tikra rekomendacija.

„DeCuba“ – labiau vilioja turistus nei skonio ieškotojus.

„Floros simfonija“ – tikras lietuviškas patiekalo perlas.

Tad jeigu planuojate laiką Palangoje, nepamirškite rinktis ne tik akimis, bet ir pagal skonį. Kartais tikra patirtis slepiasi ne Basanavičiaus gatvės širdyje, o šiek tiek toliau – ten, kur maistas kuriamas su meile, o ne tik instagramui.

 

Gabija Greblikaitė

Delfi

Jūsų komentaras:

Taip pat skaitykite

Vasara Palangoje – tai ne tik paplūdimys, Basanavičiaus šurmulys ir pajūrio vėjas, bet ir neišvengiamas klausimas: kur skaniai pavalgyti?


Atvykus į mūsų šalies pajūrio didžiuosius traukos centrus – Palangą ir Klaipėdą – poilsiautojus vilioja dvi žavingą patirtį siūlančios pramogos: apžvalgos ratai. 


Dvi dienas Palangoje vyko jau tradicinės “Gintarinis pelekas”- plaukimo varžybos, į kurias visada norisi sugrįžti. 


Nors oras Joninių savaitgalį ir nelepino, tačiau su draugais nusprendėme jį praleisti ne kur kitur, o Palangoje. Apsirengę šiltais rūbais ir susiradę striukes, iškeliavome pasivaikščioti miesto gatvėmis.


Šių metų rugsėjo 15 dieną pensininkų bendrija ,,Bočiai” aplankė Jurbarko miestą ir jo apylinkes.


„Kaip iš kino filmo. Fainai, gražu ir netikėta. Nieko panašaus nesu girdėjusi“, – sušunka Gabrielė, apibūdindama susitikimą su savo būsimu vyru prieš ketverius metus Palangoje. 


Kaip pranešė Klaipėdos VPK,  Palangos barus ir kavines atakuoja vagys.


Palangos pastangos į paplūdimio ir lauko kavines sugrąžinti silpnąjį alkoholį davė rezultatą. Šiandien, birželio 30-ąją, Seimas kelių balsų persvara pritarė grupės parlamentarų siūlymui sušvelninti prekybą silpnu alkoholiu. Nuo rugpjūčio iki 15 laipsnių stiprumo alkoholiu bus galima prekiauti paplūdimiuose įrengtose nestacionariose viešojo maitinimo vietose.


Kai Ruslanas, buvęs Telšių kunigų seminarijos seminaristas, ultramaratoninkas, parašė, kad netrukus į interviu vietą Klaipėdos senamiestyje atbėgs, sekundei suklusau: „Atbėgs ar visgi atskubės sparčiu žingsniu?“ Buvęs klierikas mėgsta risnoti ir Palangoje.


„Saulės! Gero vėjo! Pramogų!“ – šeštadienį per keturias dienas trukusių Joninių šventės atidarymą paskui ką tik inauguruotą Janmarienburgo miesto burmistrą Mikelį Balčių skandavo šventojiškiai ir miestelio svečiai. Ir šūkiai buvo išgirsti: nors visą Lietuvą merkė lietus ir paparčio žiedo tautiečiams teko ieškoti...


Palangos tiltas gyvai
Renginių kalendorius